هواپیمایی ایران ایر

هواپیمایی ایران « ایرانین ایرویز» در اردیبهشت ماه سال  ۱۳۲۵  اولین شرکت هواپیمایی ایران ،هواپیمایی ایرانین ایرویز تاسیس گردید و اولین خدمات مسافرت هوایی خود را در مسیر تهران به مشهد مقدس و پس از جنگ جهانی دوم آغاز نمود. 

به مرور زمان و در حدود ۱۷ سال تنها با داشتن چند پرواز بین المللی به مهمترین خط هوایی پرواز داخلی تبدیل شد.

در سال ۱۳۳۳ خط هوایی که فقط وظیفه حمل بار به اروپا را داشت با نام پرشین ایرویز تاسیس شد.

وضعیت جغرافیایی ایران و گسترش وسیع آن، دور بودن مراکز نسبتاً پرجمعیت از یکدیگر، کمبود وسیله ی نقلیه اعم از جاده ای و ریلی، لزوم ارتباط سریع و مطمئن سازمان های علمی و دولتی و از همه مهمتر نبود یک شبکه منظم با قابلیت های بالا در راستای احیای حقوق متقابل هوایی با سایر کشورها و همچنین تامین رفاه و آسایش بیشتر ملت ایران، همه دلایلی  را فراهم ساخت تا هیات وزیران در تاریخ بیست و یکم بهمن سال ۱۳۴۰ ، پیشنهاد وزیر راه را مبنی بر تاسیس یک شرکت هواپیمایی متعلق به ملت، به تصویب برساند. در پی اتخاذ این تصمیم شرکت هواپیمایی ملی ایران در تاریخ پنجم اسفند ماه سال ۱۳۴۰ با ادغام دو شرکت هواپیمایی “ایرانین ایرویز” و ” پرشین ایرویز” و ایجاد خط هوایی جدیدی بانام “هواپیمایی ملی ایران” با علامت اختصاری و سمبل ” هما” تاسیس شد و از فروردین ماه سال ۱۳۴۱ فعالیت های خود را آغاز نمود.

هواپیمایی ایران ایر
هواپیمایی ایران ایر

از اهداف اولیه ی تاسیس “هما” ، پوشش احتیاجات حمل و نقل هوایی داخل کشور همراه با رعایت بیشتر اصول ایمنی پروازی و برقراری سرویس های حمل و نقل هوایی با کشورهای هم جوار و دور دست ، ضمن مراعات همزمان قرارداد های  متقابل مبانی تجاری و مصالح کشوربود.

شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران حدود نیم قرن است که به عنوان بازویی توانمند در اختیار مردم ایران بوده و می کوشد تا با جابجایی مسافر، بار صادراتی و وارداتی و پست در شبکه داخلی و بین المللی به نحو مطلوب انجام وظیفه نماید. 

اولین پرواز “هما” با هواپیماهای «جت» در سال ۱۳۴۴ با استفاده از یک فروند بویینگ ۷۲۷-۱۰۰ در مسیر تهران-بیروت انجام شد. پس از آن شرکت تصمیم به تبدیل تمام ناوگان خود به هواپیماهای «جت» گرفت. با شروع دهه ۱۳۴۹  عصر طلایی “هما” نیز آغاز گشت. در سال ۱۳۵۰  تعدادی بویینگ ۷۳۷-۱۰۰ و در سال ۱۳۵۳ تعدادی بویینگ ۷۲۷-۲۰۰ وارد ناوگان شرکت شد. همچنین تحویل هواپیماهای گران قیمت بویینگ ۷۴۷ از نوع ۱۰۰ و ۲۰۰ و SP از سال ۱۳۵۴ آغاز گشت. در میانه دهه هفتاد میلادی، “هما” پروازهای بدون توقف بسیاری را به طور روزانه به قاره اروپا داشت. در این دوره هواپیمایی ملی ایران تنها در مسیر تهران-لندن بیش از ۳۰ پرواز هفتگی انجام می‌داد. در سال‌های پایانی دهه هفتاد، هواپیمایی ملی ایران به عنوان رو به رشدترین شرکت هواپیمایی جهان شناخته می‌شد و در عین حال یکی از ایمن‌ترین، مدرن‌ترین و پردرآمدترین شرکت‌های هواپیمایی دنیا نیز به شمار می‌رفت. در سال ۱۹۷۶ (۱۳۵۵) “هما” پس از شرکت استرالیایی “کوانتاس” ایمن‌ترین شرکت هوایی جهان لقب گرفت.

خط هوایی تهران به فرودگاه جان اف کندی نیویورک در سال ۱۳۵۴  با بهره‌گیری از بویینگ ۷۰۷ و با یک توقف در فرودگاه “هیث‌رو” لندن آغاز شد. با خرید بویینگ‌های ۷۴۷ اس پی، هما این هواپیماهای دوربرد را در مسیر تهران-نیویورک به کار گرفت و به این ترتیب طولانی‌ترین خط هوایی بدون توقف جهان را راه‌اندازی کرد. در اکتبر سال ۱۹۷۲ (مهر ماه ۱۳۵۱)، “هما” قرارداد خرید دو فروند هواپیمای مافوق صوت کنکورد را با کنسرسیوم انگلیسی-فرانسوی آن به امضا رساند. البته این هواپیماها هرگز به ناوگان هما وارد نشدند، چرا که در آوریل ۱۹۸۰ (فروردین ۱۳۵۹)با توجه به پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دگرگون شدن سیاست‌ها ، این قرارداد فسخ شد.

در سال ۱۹۷۸ (۱۳۵۶)، “هما” ۶ فروند ایرباس مدل A۳۰۰ را برای به کارگیری در مسیرهای محلی از شرکت اروپایی ایرباس خریداری کرد و نخستین بهره‌بردار هواپیماهای ایرباس در خاورمیانه لقب گرفت. در پایان این سال “هما” به بیش از ۳۱ مقصد در داخل و خارج از ایران، از پکن و توکیو تا نیویورک به طور روزانه پرواز می‌کرد و در حال راه‌اندازی خطوط هوایی جدیدی به مقاصد لس آنجلس و سیدنی بود.

هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در سال‏های جنگ تحمیلی با وجود فشارها و تهدیدهای موجود خدمات خود را به بهترین نحو ممکن به انجام می‌رساند و اگرچه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با مساله تحریم‌های بین‌المللی به ویژه از سوی امریکا و خروج پرسنل خارجی و متخصص خود دست به گریبان بود اما به مدد نیروهای توانمند و متعهدش توانست با جایگزینی نیروهای بومی و آموزش نیروی جوان و تحصیلکرده نیازهای خود را برطرف نماید و دانش تعمیرات هواپیما را که زمانی تنها در اختیار متخصصان خارجی بود بومی سازد. امروز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با توانمندی کامل امکانات انجام انواع تعمیرات اساسی و نیمه اساسی بر روی هواپیماهای خود و سایر شرکت‏های هواپیمایی داخلی را در اختیار دارد. خدمات فرودگاهی “هما” نیز با توجه به تعهد جدی و پایبندی “هما” به اصول مورد پذیرش جهانی و تطابق با استانداردهای مورد پذیرش بین المللی به بیش از ۲۰ شرکت هواپیمایی خارجی سرویس می‏دهد.

در سال‏های پس از پیروزی انقلاب تعدادی هواپیمای فوکر ۱۰۰، ایرباس و بویینگ نیز به شرکت “هما” اضافه شدند و در حال حاضر تعداد ناوگان عملیاتی “هما”( هواپیماهای موجود در خط پروازی) به ۵۱ فروند رسیده است. “هما” همچنین برای نخستین بار از آغاز تحریم‌ها، موفق شد ۳ فروند هواپیمایی باری به ناوگان خود اضافه و آنها را جایگزین ناوگان فرسوده‌ای نماید که سال‌ها بود از خط پروازی “هما” خارج شده و کاهش سهم “هما” در بازار بین‌المللی حمل و نقل بار را موجب شده بودند.

برای یک شرکت هواپیمایی که پرچم ملی را به دوش می کشد، افتخاری بالاتر از این نیست که همواره در خدمت مردمی باشد که موجودیت خود را مدیون همراهی و مساعدت آنان می داند.شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران”هما” ۵۵ سال سابقه فعالیت دارد و در این مدت میلیون ها مسافر ایرانی و خارجی را از طریق صدها پرواز ایمن به مقصد رسانده است . با اتکا به چنین کارنامه ای “هما” قصد دارد مسیر توسعه را با کارایی مناسب ادامه دهد.

پروازهای هواپیمایی ایران ایر از ترمینال ۲ فرودگاه مهرآباد انجام میشود.

هواپیمایی ایران ایر
هواپیمایی ایران ایر

 

 

چند خطی از الهام سیر

الهام سیر مجری برگزاری تور های تفریحی و گردشگری در داخل ایران و خارج از ایران، بلیط چارتر تور داخلی و تور خارجی تور استانبول تور آنتالیا و تور تفلیس

شما میتوانید برای اطلاعات پرواز و خرید بلیط هواپیما از آدرس charter.elham24.net استفاده نمایید

آخرین دیدگاه‌ها