در نوشتار قبلی در مورد نقش لباس های محلی اقوام مختلف در تور داخلی و جذب گردشگر و ایرانشناسی توضیحاتی را ارائه دادیم و در ادامه نیز به بررسی نکاتی در مورد انواع مختلف لباس های هرمزگانی و متعلقات آن خواهیم پرداخت. الهام سیر به عنوان یکی از متولیان تور داخلی و تور خارجی همواره تلاش کرده است که در مورد ایرانگردی و زیبایی های کشورمان اعم از مکان های تاریخی مباحث مفیدی را به شما عزیزان ارائه کند.
لباس محلی زنان هرمزگان
شاید در ذهن اکثر افراد تصویری که از لباس جنوبی باشد لباس محلی زنان هرمزگان باشد که به دلیل زیبایی و نقش و نگارها و تجلی رنگ ها در این لباس می باشد. نقش و طرح و استفاده از رنگ های مختلف در لباس ها زیبایی خاصی به این لباس داده است. لباس بومی زنان هرمزگان تا زانو و یا تا مچ پا می باشد که بستگی به منطقه جغرافیایی بلندای آن متفاوت است. با توجه به گرما و شرجی بودن هوای هرمزگان اصولاً جنس پارچه های استفاده شده در لباس ها نازک و سبک می باشد و رنگ های زنده ای مانند آبی و صورتی و یا بنفش و سبز بیشتر در این لباس ها دیده می شود. در زمان های قبل تر بیشتر از پارچه هایی مانند بمبایچی، چیناوی، ابریشمی، اطلسی رنگارنگ و چالوس برای دوخت پیراهن های کندوره استفاده می شد که به آن چهار درزی نیز می گفتند.
انواع لباس های محلی هرمزگان
پیراهن چهاردرزی که در حاشیه های آن می توان نوار دوزی پهن در کمر و به صوت کاملاً اندامی می باشد و دوخت و مدل های مختلفی نیز دارد. با توجه به این مشخصات و قامت آن که اصولاً تا بالای زانو می باشد شلوارهای بندری نیز در زیر این لباس جلوه خاصی پیدا می کنند. با توجه به زیبایی و به روز بودن و شاد بودن این لباس ها می توان گفت رایج ترین و محبوب ترین لباس بومی زنان هرمزگان کندوره یا چهار درزی می باشد. چادر بندری نیز یکی دیگر از انواع لباس های بندری زنان جنوب است که با توجه به رنگ بندی و نوع و طرح پارچه ها و شیوه دوخت آنها زیبایی های منحصر به فردی دارند. استفاده از رنگ هایی مانند قهوه ای خردلی، خاکستری مایل به آبی رایج تر می باشد.