در نوشتار پیشین در مورد قدمت و شخصیت شاهچراغ و چگونگی کشته شده وی بیان کردیم و از دیدنی های این بنای زیبا و محبوب نزد مردم شیراز و نیز گردشگران تور داخلی مواردی را ذکر کردیم. در ادامه نیز . آژانس الهام۲۴ به بررسی چند نکته مهم در مورد آرامگاه شاهچراغ شیراز پرداخته است که امیدواریم به مانند همیشه ما را همراهی کرده و نظرات خورد را در بخش نظرات قرار دهید. این آرامگاه که بزرگترین زیارتگاه مذهبی شیراز است، در زمان اتابک سعدبن زنگی، امیر مقربالدین مسعود بدرالدین وزیر وی بقعه و گنبدی بر فراز قبر وی ساخت و اتابک نیز رواقی بر آن افزوده است.
شاهچراغ در طول تاریخ
پس از اینکه روند تاریخی فوق طی گردید تاشی خاتون مادر شاه اسحاق اینجو در سال ۷۴۵ هجری تعمیرات اساسی در آن انجام داد و بقعه، بارگاه و مدرسه عالی و مدرسه فنی در جنوب آن برای خود ساخت. بنای آرامگاه در ادوار مختلف مورد ترمیم و بازسازی قرار گرفته است از جمله زمان حکومت شاه اسماعیل صفوی، نادر شاه افشار و فتحعلی شاه قاجار این بنا مرمت شده است و همواره مورد توجه حکومت های مختلف بوده است و از احترام خاصی نزد مردم برخوردار بوده است. درون حرم را با به کار بردن آینه های ریز رنگین، به سبکی هنرمندانه، آینه کاری کرده و انواع خطهای زیبای فارسی و عربی، تزیین کننده نمای اطراف آینهها و کاشیها است که باعث شده است زیبایی بنا بسیار نمود بیشتری داشته باشد.
بنای شاهچراغ
بنای شاهچراغ مشتمل بر ایوانی در جلو و حرمی گسترده در پشت ایوان است که در ۴ جانب حرم، ۴ شاه نشین قرار گرفته و مسجدی نیز در پشت حرم ساخته شده است. ضریح آن در شاه نشین زیر گنبد قرار دارد و از نقره ساخته شده است، همچنین حیاط شاهچراغ دارای ۲ در اصلی ورودی است که در سمت جنوب و شمال حرم از زیر ۲ سر در بزرگ کاشیکاری شده گذشته و وارد حیاط وسیع حرم میشویم. در میان حیاط، حوض بزرگ فواره داری ساخته شده و در اطراف حوض درختکاری شده است. در دور تا دور حیاط، اتاقهایی ۲ طبقه ساخته شده که در پیشانی و جرزهای جلو آنها کاشی کاری شده است. در سفر به شیراز بازدید از شاهچراغ را فراموش نکنید.