تعداد بی شماری از آثار تاریخی ایران در موزه لوور فرانسه نگهداری می شود و تعداد آنها به نزدیک دو هزار و پانصد اثر بالغ می شود. برخی از این آثار در نوع خود بی نظیر بوده و شاید نمونه های بی نظیر آن ستون های مربوط به تخت جمشید می باشد که چگونگی انتقال آنها به فرانسه آن هم در سالیان دور که امکانات بسیار محدود بوده است انسان را متحیر می سازد. آژانس الهام سیر در این نوشتار به بررسی نمایش آثار فوق در تهران توسط موزه لوور می پردازد. این آثار عمدتاً در زمان حکومت سلسله قاجاریه از ایران خارج شده اند و البته شاید بتوان به نحوری این اتفاق را میمون و مبارک دانست زیرا باعث شده است که این آثار علاوه بر در امان ماندن به نمایش جهانیان نیز در بیاید.
تفاهم ایران و لوور
فرانسوی ها به موزه و آثار باستانی علاقه بسیار زیادی دارند. آثار بسیار زیادی از تمدن های ایران و رم و یونان باستان در موزه های فرانسه و خصوصاً به صورت ویژه در لوور قرار دارد. میراث فرهنگی ایران نیز به همین دلیل طی تفاهم نامه هایی که با لوور فرانسه منعقد کرده است این آثار را در ایران نیز به معرض نمایش خواهد گذاشت و این کار علاوه بر توسعه روابط بین دو طرف به اشاعه فرهنگ موزه گردی و موزه داری در ایران و فرانسه کمک فرراوانی می کند.در روزهای آتی یعنی ۱۴ اسفند ۹۶ این آثار برای بازدید عموم به ایران آورده می شود و حدود چهار ماه در معرض بازدید قرار خواهد گرفت.
نمایش آثار لوور در تهران
آثار متنوع و متفاوتی را قرار است لوور با خود به ایران بیاورد تا در معرض بازدید قرار دهد که برخی از مهم ترین این آثار مجسمه مشهور ابوالهول می باشد. در کنار آن آثار تاریخی مصر باستان و آثار مربوط به تاریخ ایران نیز وجود دارد که در مجموع یک گنجینه را شکل می دهند. برگزاری این نمایشگاه در ایران نمایانگر قابلیت بالای فرهنگی ایران است و نیز سبب تأکید بر ثبات امنیت کشورمان هست. همچنین این امر سبب می شود تا کشورهای دیگری مانند مکزیک، کره جنوبی و ارمنستان درخواست برپایی نمایشگاهی مشابه در ایران را داشته باشند تا آثار و قدمت تمدن خود را در ایران به نمایش بگذارند.