تاریخچه فرودگاه مهرآباد
در سال ۱۳۱۷ فرودگاه مهرآباد در غرب تهران، پایتخت و مهم ترین شهر ایران افتتاح شد. این فرودگاه از شمال با بزرگراه ۶۵ متری فتح، از غرب با بزرگراه آیت الله سعیدی و از جنوب با جاده مخصوص کرج همسایه است.
نام این فرودگاه از روستای مهرآباد که قبلاً در این محل قرار داشته و نام اصلی آن حسین آباد بوده، گرفته شده است. این روستا در تصرف حاجی میرزا آقاسی صدراعظم محمدشاه قاجار بود. حاجی میرزا آقاسی، مهرآباد را به ناصرالدین شاه هدیه کرد و بعد از مدتی از مهریه عصمت الدوله، دختر شاه و همسر دوست محمد خان معیرالممالک، درآمد و نام مهرآباد را بر آن گذاتشتند. بعدها بدلیل خرج های بی رویه دوست محمدخان، به گرو رفت و از تصرف خاندان معیرالممالک خارج شد.
در سال ۱۳۰۴ در دوران رضاشاه حق انحصاری هواپیمایی به شرکت هواپیمایی آلمانی یونکرس (JUNKERS) واگذار شد و پس از تاسیس باشگاه خلبانی، با ۲۰ فروند هواپیما در سال ۱۳۱۷، فرودگاه مهرآباد به دست آنها تاسیس شد.

در مرداد سال ۱۳۲۵، اداره ای با نام اداره کل هواپیمایی کشوری تشکیل شده و اولین گروه خلبانان نیروی هوایی به آمریکا اعزام شدند . یکسال بعد این اداره به فرودگاه مهرآباد منتقل شد.
در سال ۱۳۲۸ نیروهای هوایی با هواپیماهای f-86 سیبر و T-23 در مهرآباد آغاز به کار نمودند و در مجلس وقت، اداره کل هواپیمایی کشوری زبرنظر وزارت راه قرار گرفت. رشد هوانوردی و عضویت ایران در سازمان ایکائو منجر به رشد روزافزون صنعت ترابری هوایی مسافری و باری در فرودگاه اصلی ایران گردید.
در سال ۱۳۳۷ اسکناس های دویست ریالی ایران با نمایی از فرودگاه مهرآباد چاپ شدند.
از افرادی که در توسعه و ساخت پابانه های این فرودگاه نقش اساسی داشتند می توان ویلیام پریرای آمریکایی را نام برد که همراه چند شرکت دیگر در سال ۱۹۷۲ میلادی به فرودگاه چهره ای جدید بخشیدند. مرکز آموزشی هلیکوپترهای بل نیروی هوایی در تهران را نیز همین گروه طراحی کردند.
این فرودگاه با جابه جایی نزدیک به ۱۳ میلیون نفر جایگاه ویژه ای در حمل و نقل هوایی کشور دارد. برج مراقبت فرودگاه مهرآباد با مساحت ۱۵۰ متر مربع فضای مراقبت پرواز دارد که در ۱۰ طبقه و با نمای خارجی سنگ گرانیت و شیشه ساخته شده است.
هم اکنون این فرودگاه دارای ۴ ترمینال فعال میزبان پروازهای داخلی بسیاری است و پرواز های خارجی تهران به فرودگاه امام خمینی (ره) منتقل شده است.

ترمینال های فرودگاه مهرآباد(کدام ترمینال کدام شرکت هواپیمایی)
ترمینال ۱: کیشایر، زاگرس
ترمینال ۲: ایران ایر، ایر تور، آتا، قشم ایر، معراج، نفت
ترمینال ۴: ماهان، کاسپین، آسمان، اترک، تابان، سپاهان
ترمینال ۶:پروازهای ورودی شرکتهای هواپیمایی ماهان،کاسپین،آسمان،اترک،تابان و سپاهان
