سوغاتی ها و خوردنی های کرمانشاه بسیار مشهور بوده و نان برنجی و کاک را همه می شناسند. حال به یک نوع دیگر از این سوغاتی های خوشمزه یعنی بژی می پردازیم. بژی نوعی شیرینی است که هم فرد را سیر میکند و هم دیر فاسد و خراب میشود. همچنین به راحتی و در همهی فصلهای سال میتوان آن را تهیه کرد و از همینرو برای تغذیه در سفر کاربرد فراوانی داشته است. کلمه ی بژی به معنی «زندگی کن» است و کاربرد آن برای نام این شیرینی محلی به این صورت است که از این شیرینی بخور تا نمیری. در ادامه الهام۲۴ را همراهی کنید.
رسم و رسومات استفاده از بژی
در قدیم بژی را همراه عروس به خانه داماد میفرستادند و برای روز پاتختی از میهمانان از این شیرینی پذیرایی می کردند. و هم به پسری که به سربازی میرود به عنوان آذوقه میدهند و این روزها که هر روز سحر و غروب سفرهی سحری و افطاری در خانهها پهن میشود «بژی» جزء جداییناپذیر آن است. مصرف آن در همنشینیها و دور هم جمع شدنها از دیگر کاربردهای این شیرینی محلی است. «بژی» با این شکل و شیوهی پخت در هیچ استان دیگری از کشور وجود ندارد و مختص استان کرمانشاه است.برای اینکه بتوانید بژی را درست کنید به موارد زیر نیاز دارید. شیر و رازیانه آسیاب شده، روغن حیوانی کرمانشاه، آرد گندم، شکر، روغن برای سرخ کردن بژی و بکینگ پودر.
نحوه پُخت بژی
طرز تهیه شیرینی بژی به این صورت است که ابتدا رازیانه یا زیره را آسیاب نموده و با شیر، شکر، روغن حیوانی و زعفران دم کرده مخلوط نمایید. بکینگ پودر و آرد را در ظرفی ریخته و شیر را به آن اضافه کنید و آرام ورز دهید تا خمیر شود و به دست نچسبد. خمیر شیرینی بژی را در نایلکسی به مدت چند ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس از خمیر به اندازه یک گردو گلوله های کوچکی برداشته و با وردنه صاف نمایید و خمیر را لوله کرده و در روغن سرخ کنید. شیرینی بژی مخصوص کرمانشاه بوده و میتوان از آن به عنوان نان صبحانه استفاده نمود.