در مورد کشتی های کروز در نوشته های قبلی الهام۲۴ توضیحاتی را ارائه دادیم. در ادامه نیز به بررسی ساختار کشتی های کروز و انواع آن که امروزه نقش مهمی در تور گردشگری دارند خواهیم پرداخت. این کشتی دارای چندین طبقه می باشد که در برخی از این طبقات تجهیزات فنی مستقر گردیده و در باقی طبقات نیز محل اسکان مسافران می باشد. برای مثال در کشتی های کروز نزدیک به ۱۸ طبقه وجود دارد که نزدیک به ۱۵ یا ۱۶ طبقه آن اقامتی می باشد. در این طبقات نیز تفکیک هایی صورت گرفته است و برای کسانی که هطینه بیشتری می کنند طبقات مجزایی در نظر گرفته شده است. برای مثال در این طبقات که مخصوص مرفه ها می باشد زستواران های ویژه و امکانات خاصی در نظر گرفته شده است که در باقی طبقات وجود ندارد.
انواع کابین های کشتی کروز
در هر کشتی تفریحی کروز چند کابین مختلف وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. کابین های داخلی که که در سمت داخلی کشتی واقع شده اند و به همین دلیل پنجره ندارند و در طبقات مختلف کشتی وجود دارند که البته با توجه به نورپردازی و چیدمان خاص آنها عدم وجود پنجره در این کابین ها محسوس نیست. بخش دیگر کابین های پنجره دار می باشد که به طرف بیرون کشتی می باشند و می توان فضای بیرون را در آنها مشاهده کرد. این کابین ها اصولا از طبقات میانی آغاز شده و تا طبقاتی بالایی هستند. هر چند نمی توان پنجره های این کابین ها را باز کرد اما می توان فضای بیرون را از طریق آن مشاهده کرد.
کابین های دیگر کشتی کروز
دو نوع کابین دیگر نیز در کشتی کروز وجود دارد که که یکی از آنها کابین های بالکن دار می باشد که در طبقات بالای کشتی قرار گرفته است و به جای پنجره یک بالکن در آن وجود دارد که در این بالکن ها میز و صندلی برای نشستن قرار داده شده است. اصولا در طبقات ۹ و یا ده به بالا کابین ها به این شکل طراحی شده اند. در کشتی های کروز علاوه بر سه نوع کابین اشاره شده سوئیت هایی نیز وجود دارد که در طبقات ۱۲ و یا ۱۳ به بالا وجود دارند و همگی بالکن داشته و خود انواع مختلفی دارند و از نظر مساحتی نیز کوچک و بزرگ می باشند.