در تور ایرانگردی و ایران شناسی به جنوب کشور می رویم و در این نوستار به ادامه مباحث قبلی در مورد لباس های مردم جنوب کشور و استان هرمزگان خواهیم پرداخت. لباس بدری یکی از زیباترین لباس های بومی مردم ایران می باشد که همانگونه اشاره کردیم لباس های زنان هرمزگان، بی شباهت به لباس هندی ها نیست. الهام۲۴ در ادامه به بررسی چند مورد دیگر از لباس های بومی هرمزگان و توضیحاتی در باره آنها خواهد پرداخت و امیدواریم ما را همراهی بفرمایید.
شلوارهای بندری
یکی از اقسام لباس های بومی هرمزگان شلوارهای زنان بندری می باشد. این شلوارها در نقاط مختلف به یک شکل می باشند و تفاوت آنها در تزئینات پایین شلوارها می باشد که در هر منطقه تفاوت هایی دارد که این تفاوت ها نشأت گرفته از سلایق محلی می باشد. شلوار زنان بندری از ناحیه کمر تا زانو گشاد می باشد و از زانو تنگ شده و دارای تزئینات می باشد. اصولا در پایین ترین بخش شلوار دکمه یا زیپ برای باز و بسته شدن قرار می دهند. البته همانگونه که عرض کردیم در لباس بومی هرمزگان علاوه بر پیراهن و شلوار متعلقات دیگری نیز وجود دارد که مهمترین آنها شامل برقع است که نوعی حجاب می باشد و در برخی ادوار به این لباس اضافه گردیده است. زنان بندری خصوصاً در مناطق ساحلی مانند جاسک و بندرعباس و قشم از این پوشش استفاده می کنند.
کلیات لباس بندری
در بخش های پیشین پیراهن و چادر و شلوار بندری را توضیح دادیم و در ادامه نیز یک بررسی کلی به این موارد خواهیم داشت. پیراهن های زنان بندری انواع مختلفی دارد که علاوه بر کندوره، مهم ترین آنها گَوَن، اُشکُم، نُشت َه، آستین فراخ، کِلوش، عجمی، چینی، گشاد عربی و ساده شلالی می باشد. کندوره به عنوان مهم ترین و پُر کاربرد ترین پیراهن زنان بندری را در مقالات قبل تشریح کردیم. نام این لباس از واژه ای اسپانیایی گرفته شده است و توسط اعراب به اروپا برده شده است. کندوره در نواحی مختلف بندرعباس و استان هرمزگان لباس غالب می باشد و خصوصاً در بندر خمیر و لنگه و کنگ به وفور می توانید مشاهده کنید.