در نوشتار پیشین در مورد افزایش قیمت عوارض خروج از کشور مطالبی را به نقل از مسئولیت سازمان گردشگری بیان کردیم. در ادامه نیز با توجه به رسالتی که بر دوش الهام۲۴ می باشد به باز کردن این قضیه و ارائه توضیحات کامل تر در مورد افزایش نرخ عوارض خروج از کشور خواهیم پرداخت. سازمان میراث فرهنگی بر این اعتقاد است که باید درصدی از درآمد حاصل از عوارض خروج از کشور به این سازمان تعلق بگیرد و نرخی که اعلام شده حدود یک دهم از مبلغ مذکور را شامل می شود. درصد ها و آماری از سال های قبل بیان می شود که سازمان میراث فرهنگی اعتقاد دارد باید بیش از مبلغ اختصاص داده شده واریز می شده است زیرا این مبلغ قرار است صرف زیر ساخت های گردشگری کشور شود.
نقش میراث فرهنگی در عوارض خروج از کشور
در مورد میزان سهم سازمان گردشگری از درآمد حاصل از عوارض خروج از کشور صحبت های زیادی مطرح می شود و حتی در مورد هزینه کرد این درآمد ها در بخش های مختلف نیز مباحثی در جریان است که در ادامه به ان خواهیم پرداخت. پیشنهاد سازمان میراث فرهنگی این است ردیف مشخصی برای عوارض خروج از کشور در نظر گرفته شود و اعتبار به دست آمده نه خرج مرمت و کاوش کردن بلکه برای حمایت و تأمین اعتبارات ورود توریست ها و گردشگران خارجی به ایران هزینه شود و زیر ساخت های گردشگری کشور توسعه پیدا کند. بدون تبلیغ و معرفی اماکن و آثار باستانی دستیابی به این مهم غیر ممکن می باشد و در حال حاضر تبلیغات گردشگری در دنیا دارای اعتبارات قایل توجهی می باشد.
ضعف زیر ساخت های گردشگری ایران
با توجه به موارد بالا و میزان حضور گردشگران خارجی در ایران که درصد کمی را شامل می شود در حالی که کشورهای همسایه با پتانسیل های بسیار کمتر و با ساخت اماکن تفریحی میزان قابل توجه و بسیار بالاتری از سهم ورود گردشگران و توریست های خارجی خاورمیانه را به خود اختصاص می دهند و به تبع آن درآمد ارزی قابل توجهی را برای کشورهای خود از طریق گردشگری به ارمغان می آورند. به همین دلیل نیاز است که اعتبارات بیشتری خصوصاً از طریق تزریق عوارض خروج از کشور به بخش تبلیغات و معرفی گردشگری ایران به این مهم دست پیدا کرد.