استان کردستان به عنوان یکی از تاریخی ترین استان های ایران در غرب کشور قرار گرفته است. دیدنی های طبیعی و گردشگری استان کردستان و خصوصاً شهر سنندج به عنوان مرکز این استان بسیار زیاد است اما متاسفانه با توجه با فاصله از مرکز و عدم توجه مسئولین به این منطقه امکانات گردشگری به آن صورت که باید در این استان وجود ندارد. جاذبه های استان کردستان بسیار بیش از این است که بتوان فکرش را کرد. الهام۲۴ در این نوشتار که بخش های دیگری از آن را در روزهای آتی منتشر خواهیم کرد به بررسی عمارت های تاریخی شهر سنندج می پردازد که هر کدام نه تنها در تاریخ سنندج بلکه در تاریخ این مرز و بوم نقش بی بدیلی دارند.
دیدنی های سنندج
سنندج مرکز استان کردستان است که در زبانه محلی به آن سنه می گویند که بر گرفته از نام قدیمی این شهر یعنی سنه دژ بوده است. مردم سنندج کُرد زبان بوده و لباس های کُردی نیز برای ایرانیان و جهانیان شناخته شده است زیرا بیش از ۵۰ میلیون کُرد در خاورمیانه زندگی می کنند و به علت تقسیم سرزمین آنها در میان کشورهای مختلف کُردها را ملت بدون سرزمین می نامند. سنندج در میان کوهستان ها محصور شده است و در اطزاف این شهر کوه هایی وجود دارد که مشهورترین آنها کوه جنگلی آبیدر می باشد. از نظر بزرگی شهر سنندج به نسبت دیگر مراکز استان بزرگ نمی باشد و در رتبه ۲۳ قرار می گیرد.
عمارت زیبای مشیر دیوان
این عمارت فوق العاده به عنوان یکی از ده ها عمارت قدیمی تور سنندج نمایانگر معماری ایرانی قاجاریه می باشد. عمارت مشیر دیوان که توسط جانشین حاکم وقت در روزان قاجاریه ساخته شده است هم اکنون در خیابان شهدا قرار دارد و قدمت آن نیز به دوران قاجاریه باز می گردد. زیبایی های این عمارت را باید از نزدیک دید و توصیف آن بسیار سخت می باشد و به همین بسنده کنیم که حیاط های ۷ گانه این عمارت دارای آب نماهای زیبایی می باشد که هر کدام از طرحی متفاوت برخوردار است و چشم هر بیننده ای را مبهوت زیبایی خود می کنند. تزیینکاری های شاخص و مقرنس کاری با طرحهای اسلیمی در این بنا خود نمایی می کند و در مجموع طراحی و ساخت تمام بخشهای این عمارت با رعایت همه اصول معماری سبک ایرانی انجام گرفته و آن را شاخص می کند.