در تکمیل مقالات مربوط به لباس های بومی استان هرمزگان در تور داخلی و به عنوان آخرین نوشتار از مباحث فوق به بررسی چند نکته دیگر در مورد لباس بومی هرمزگان خواهیم پرداخت. همان گونه که همواره تأکید کرده ایم رسالت آژانس هواپیمایی الهام سیر بر این مهم بنا شده است که ایران گردی و تور داخلی را با شناساندن مکان های زیبا و جذاب گردشگری کشور و نیز فرهنگ و لباس ها و سنن مردم ایران زمین اشاعه داده و در ادامه نیز مطالبی را در مورد لباس بندری یا همان لباس بومی هرمزگان به شما عزیزان ارائه خواهیم داد که امیدواریم مانند همیشه ما را همراهی بفرمایید.
لباس های کمر چین
شکل لباس های کمرچین و قدمت آن را که اصیل ترین لباس محلی هرمزگان بوده و در کنار کندوره می توان به عنوان محبوب ترین لباس های بندری از آن نام برد را در نوشتار پیشین توضیح دادیم. در لباس کمر چین درزهای زیر سینه و روی کارور و همچنین خط کمر دور یقه و درزهای بالا وپایین دامن را با نوارهای بسیار زیبا تزیین میکنند. برای این پیراهن دو جیب روی دامن در نظر گرفته که جیبها حالتی کیسه مانند داشته و دوخت آن سلیقه ای می باشد. یقه های پیران کمر چین نیز برای لباس های مختلف متنوع بوده و در برخی مدل ها از پارچه های گرانبهایی استفاده می شود. این پیراهن به همراه شلوار گشاد و خاصی پوشیده میشود که گشادی آن از کمر تا دمپا به یک اندازه می باشد.
روسری بندری اورنی
اورنی یکی دیگر از انواع لباس های بومی هرمزگان می باشد و نوعی روسری است و آن را با پارچه حریر و یا شیفون درست می کنند. این روسری دارای تزیینات بسیار متنوع به صورت گلهای ریز و درشت بته جقه ای، گل بادامی و .. است که در جلو صورت و سطح داخلی اورنی با پولک و گلابتون و یا با نخهای طلایی و نقره ای و با چرخ گلدوزی میکنند. این روسری به علت استفاده راحتتر و سادهتر نسبت به جلیبلهای دیگر در رنگهای شاد و زنده سبز، قرمز، نارنجی و زرشکی و آبی دوخته میشود که اصولاً با لباس هماهنگ است. نحوه پوشیدن این روسری نیز به این شکل است که اورنی را دور سر و صورت میپیچند و یک قسمت آن را روی سینه آزاد رها میکنند که در اصطلاح محلی به آن کول می گویند. از همراهی شما متشکریم.