محله فهادان یزد یکی از مشهورترین محله های این شهر می باشد و بافت تاریخی ان و بناهای مختلفی که در اینجا وجود دارد سالانه تعداد بسیاری توریست و گردشگر را با تور داخلی و خارجی به یزد می کشاند. آژانس الهام سیر در این نوشتار به بررسی یکی از بناهای مشهور محله فهادان به نام امامزاده سیّد تاج الدّین پرداخته است. این امامزاده در جنب مجتمع خیریه علی اصغر یزد واقع شده است و در فاصله چند متری مسجد چهل محراب خیابان گل سرخ قرار گرفته است و در انتهای کوچه ای به نام کشکنو. در ادامه ما را همراهی کنید تا امامزاده سیّد تاج الدّین را معرفی نماییم
امامزاده سیّد تاج الدّین
این امامزاده بنایی ساده است و معماری آن ارزش چندانی ندارد و کُل آن شامل دو اتاق می باشد که اتاق های کوچکی هستند. شاید بتوان گفت که با ارزش ترین اثر معماری آن قطعه کاشیکاری می باشد که در آن قرار گرفته است. آنگونه که گفته می شود امامزاده سیّد تاج الدّین محل مدفون شدن فردی به نام سید تاجالدین جعفر است که یکى از اعقاب امامزاده ابوجعفر بوده است. قدمت این امامزاده به قرن نهم باز می گردد و نام دیگر آن سید پنهون می باشد که امامزاده یک شنبه هم نام دیگر آن است. مشهور است که این فرد از سادات عریضی سده ششم هجری بوده که در زمان اتابکان در محلّه فهّادان یزد زندگی می کرده است و چون اهل خلوت و گوشه نشینی بوده است به سیّد پنهون معروف شد.
مشخصات بقعه
این بقعه شامل یک سالن ۵۰ متری می باشد که مرقد امامزاده در وسط آن قرار گرفته است و دارای گنبدی از نوع گرد به قطر سه و ارتفاع شش متر است. درباره مشخصات این بنا گفته های متفاوتی وجود دارد و افراد زیادی اظهار نظر کرده اند برای مثال جعفری در تاریخ یزد به این بنا اشاره کرده است و نوشته؛ ذکر مزار سیّد تاج الدّین جعفر داخل یزد در شهرستان، مزار او در اندرون شهر به محلّه شهرستان است و او از نزدیکان محمّد بن علی بن عبیدالله است و بسیاری کرامات از او ظاهر شده و گوشه انزوا داشتی و روزهای جمعه از خانه بیرون آمدی و به مسجد رفتی و دیگر از خانه بیرون نیامدی و هیچ کس بر حال او اطّلاع نداشتی، در مقام عبادتگاه او مدفون است.